Dak & Gevel Noord

Hoogwaardige kwaliteit Dakcoating

Dakcoating - alternatief i.p.v dakpannen vervangen

Dakcoating is een goed alternatief wanneer u uw oude dakpannen wilt laten vervangen. Dakpannen coaten heeft als voordeel dat de oude dakpannen weer voor jaren beschermd zijn tegen weersinvloeden en micro-organismen, zoals algen en schimmels. Daarnaast bespaart u met dakcoating ook nog eens veel geld.

Hoogwaardige kwaliteit Dakcoating

Dak & Gevel Noord maakt gebruik van een hoogwaardige dakcoating, welke geschikt is voor tegels, beton, eterniet, kunstleisteen en vezelcement. In ons assortiment beschikken we over  16 kleuren dakcoating in 4 diverse glansgradaties. Kortom, dakpannen coaten kan bij ons altijd in een kleur die bij uw woning past en aan uw wensen voldoet.

Voordelen dakcoating

  • Vermindert de aanhechting van algen en mossen.
  • Beschermt tegen verwering.
  • Is vuilafstotend en ademend.
  • Verkleurt niet door de zon.
  • Bestand tegen vorst (voorkomt kapotvriezen van dakpannen).
  • Hoeken en rondingen zijn 100% kleurdekkend.

Werkwijze dakcoating

1: Dak schoonmaken (dakreiniging)

Alvorens we de coating op de dakpannen aanbrengen, gaan we de dakpannen reinigen. Hiervoor maken we gebruik van een hogedrukspuit met minimaal 200 bar. De mossen, algen en schimmels laten los, waardoor een mooie, schone ondergrond voor de dakcoating ontstaat.

Tijdens het reinigen van de dakpannen kunnen de windveren, boeidelen, gevels, kozijnen, ramen en of tuinpaden vervuild raken. Wij zorgen ervoor dat uw woning er spik en span uitziet als we klaar zijn!

2: Aanbrengen desinfectant

Na het reinigen van het dak met een hogedrukspuit kunnen er altijd sporen van bacteriën, schimmels, algen en mossen achterblijven. Om ervoor te zorgen dat de dakpannen 100% schoon zijn, spuiten we de dakpannen in met een desinfectant (een anti alg- en mosmiddel). Deze desinfectant is milieuvriendelijk en niet schadelijk voor de gezondheid van mens en dier.

3: Aanbrengen dakcoating

Voordat de dakcoating op de dakpannen wordt aangebracht, plakken we eerst de windveren, boeidelen en eventueel een dakkapel af om te voorkomen dat er nevel op terechtkomt. Vervolgens brengen we de coating in twee lagen aan op de dakpannen. Hiervoor maken we gebruik van een ‘airless verfspuit’. Een ‘airless verfspuit’ spuit de coating onder hoge druk op de dakpannen. Nadat de eerste laag coating is opgedroogd, komt er een tweede laag overheen. Op deze manier zijn zowel de dakpannen als alle hoeken en rondingen 100% kleurdekkend.

Meer informatie over dakcoating?

Wilt u binnen 24 uur een vrijblijvende offerte ontvangen voor het laten coaten van uw dak? Middels Google Streetview kunnen wij eenvoudig en snel een offerte voor u opstellen. Hiervoor hoeft u slechts het ons contactformulier in te vullen. Binnen 24 uur heeft u al een offerte in uw mailbox!