Zandstralen

Zandstralen

Zandstralen, dé gevelreinigingstechniek om zware aanslag de baas te zijn!

Zandstralen van de gevel is een van de mogelijkheden om de gevel van een grondige reinigingsbeurt te voorzien. Zware aanslag is met deze methode gemakkelijk te verwijderen. Echter, zandstralen is vanwege de druk die op de gevel komt te staan niet voor elk type steen geschikt. Deze reinigingstechniek zullen wij dan ook niet adviseren alvorens de gevel door ons is geïnspecteerd.

Olivinezand

Bij zandstralen wordt een straalmiddel met water gemengd dat onder hoge druk op de gevel wordt gespoten. Deze methode wordt voornamelijk toegepast bij zwaar vervuilde muren of als de muren van bepleistering worden voorzien. Zandstralen raden wij alleen aan als er voor de gevel een sterk steensoort, zoals baksteen, is gebruikt en het voegwerk nog in een goede staat verkeerd.

Voor het zandstralen van de gevel maken wij gebruik van het straalmiddel ‘Olivinezand’. Olivinezand is een mineraalzand met scherpe kantjes dat geen silica en ijzer bevat. Het product voldoet aan de wettelijk gestelde milieunormen. Het zand dat is verbruikt, kan als het nat is opnieuw worden gebruikt.

Voordelen zandstralen

  • Verwijderen hardnekkig vuil (zwarte roet, graffiti, witte aanslag, mos en alg)
  • Grote oppervlakte snel en effectief behandelen
  • Milieuvriendelijk: Olivinezand
  • Laag waterverbruik
  • Stofvrij

Werkwijze

Voordat we beginnen met het zandstralen van de gevel(s) plakken we eerst alle ramen en deuren af. Op deze manier wordt voorkomen dat het straalmiddel op de kozijnen en het glaswerk terechtkomt. Tevens wordt onder de steigers een zeil neergelegd om het straalmiddel en het vuil, dat van de gevel komt, op te kunnen vangen. Pas als alles goed is afgeplakt, kan de gevel onder hoge druk worden gereinigd. Het reinigen geschiedt volgens de wettelijk gestelde milieu- en veiligheidsvoorschriften.

Na het zandstralen van de gevel en eventuele renovatiewerkzaamheden, spuiten we de gevel schoon. Vervolgens ruimen wij het verwijderde vuil en het straalmiddel op en voeren het voor u af. U heeft nergens omkijken naar.

Meer informatie over zandstralen?

Wilt u een vrijblijvende offerte voor of meer informatie over gevelreiniging ontvangen? Vul het onderstaande contactformulier in of neem telefonisch contact met ons op via 0599 – 47 03 07.

Tags