Gevels impregneren

Gevels impregneren

Gevels impregneren zorgt voor langdurige bescherming en lagere energie- en onderhoudskosten

Je gevels impregneren verbetert het aanzicht van de woning of kantoor en zorgt voor een langdurige bescherming van zowel de binnen- als de buitenmuur. Vocht is de grootste vijand voor de gevel van een woning of een bedrijfspand. Als vocht in de gevel trekt, kan schimmelvorming tussen de muren ontstaan. Daarnaast zal vuil zich gaan ophopen, kunnen er witte vlekken op gevel verschijnen en in het ergste geval kan de gevel gaan scheuren. Door de gevel te impregneren, zal de levensduur van de muren worden verlengd én uw energiekosten zullen omlaag gaan.

Goede beschermlaag

Impregneren, ook wel hydrofoberen genoemd, is de beste methode om uw gevel te beschermen tegen vocht, vuil en graffiti. Op de buitenmuren van uw woning of bedrijfspand wordt een ‘ademend’ impregneermiddel aangebracht dat de muren vochtwerend maakt. Hierdoor kan het vocht in de woning naar buiten, maar het vocht van buiten niet naar binnen. Tevens worden de muren beter geïsoleerd en is vuilaanslag en graffiti gemakkelijk te verwijderen. Uw woning of bedrijfspand is de komende 8 jaar goed beschermd!

Voordelen gevels impregneren

  • Langdurige bescherming tegen doorslaand vocht.
  • Langdurige bescherming tegen schimmelvorming.
  • Langdurige bescherming tegen vuilaanslag.
  • De gevel is brandvertragend.
  • Graffiti is gemakkelijker te verwijderen.
  • Langere levensduur van de gevel.
  • Lagere energie- en onderhoudskosten.
  • Verbeterde isolatiewaarde van de woning of het bedrijfspand.

Werkwijze gevel impregneren

Gevel impregneren geschiedt bij ons geheel volgens de wettelijke veiligheidsvoorschriften en milieunormen. Hiervoor maken wij gebruik van een impregneermiddel op waterbasis in plaats van siliconen. Met dit product kunnen we muren van zowel bakstenen, zand- en kalkstenen als beton impregneren.

Alvorens we de gevel impregneren, worden de muren eerst goed gereinigd, zodat al het vuil is verwijderd. Vervolgens inspecteren we de voegen van de gevel. Indien scheuren of andere gebreken worden geconstateerd, zullen we dit in overleg met u repareren. Daarna worden de kozijnen, deuren en ramen goed afgedekt en kunnen we beginnen.

Meer informatie?

Wilt u een vrijblijvende offerte voor of meer informatie over gevel impregneren ontvangen? Vul ons offerteformulier in of neem telefonisch contact met ons op via 0599–470307.