Gevelreiniging

Gevelreiniging

Gevelreiniging zorgt, evenals dakreiniging, weer voor een frisse uitstraling van uw woning of bedrijfspand. Door weersinvloeden, luchtvervuiling, verf / graffiti, algen, mos, en roetaanslag vermindert de technische staat van de muren. Hierdoor kan schade aan de woning of het bedrijfspand worden veroorzaakt. Tevens is gevelreiniging vaak vanuit esthetisch oogpunt aan te raden. Aangetaste en beschadigde muren kunnen nadelige gevolgen voor een eventuele taxatie of verkoop van de woning of het bedrijfspand hebben.

Stoomreiniging of stralen

Dak & Gevel Noord heeft veel ervaring met dak- en gevelreiniging. Aangezien geen gevel en ook geen schade gelijk is, komen wij graag bij u langs om te kijken welke reinigingsmethode voor uw woning of bedrijfspand geschikt is. Bij gevelreiniging maken wij gebruik van stoomreiniging en / of stralen. Beide behandelingsmethoden worden met milieuvriendelijk producten uitgevoerd.

Voordelen gevelreiniging

  • Voorkomt scheuren en andere beschadigingen.
  • Voorkomt vocht in de spouwmuurisolatie.
  • Minimaliseert de kans op mossen, algen en schimmels.
  • Besparen op energiekosten.
  • Meerwaarde taxatie / verkoop woning of bedrijfspand.

Werkwijze gevelreiniging

Gevel reinigen met stoom of stralen
Afhankelijk van de staat van de gevel passen we stoomreiniging of stralen toe. Bij lichte vervuiling, zoals mos en algen, reinigen we de gevel met behulp van stoom. Indien de gevel door weersinvloeden is vergrauwd, adviseren we in de meeste gevallen om de gevel te laten stralen. Het stralen en stomen van de gevel verlengt de levensduur van het voegwerk, waardoor het aanzicht van uw woning of bedrijfspand vele jaren mooi blijft.

Gevel impregneren
Nadat de gevel is gereinigd, kunt u ervoor kiezen de gevel te laten impregneren. Dit heeft als voordeel dat de gevel waterafstotend is, waardoor de muren geen vocht opnemen. Op een droge muur kunnen geen mossen en algen groeien. Daarnaast is een geïmpregneerde gevel vuilafstotend. Het vuil dat door weersinvloeden en luchtvervuiling op de muren terechtkomt, is gemakkelijk te verwijderen.

Gevel spuiten
De gevel spuiten behoort ook tot de mogelijkheden. Dit doen we veelal bij bedrijfspanden.
Voordat we de gevel spuiten (in de gewenste kleur), reinigen en impregneren we de gevel. Hierdoor kan de gevelcoating zich beter hechten. U heeft keuze uit vele kleuren. Ook voor een compleet nieuw uiterlijk van een bedrijfspand bent u bij Dak & Gevel Noord aan het juiste adres!

Offerte gevel reinigen via Google Streetview

Overweegt u de gevel van uw woning te laten reinigen? Vul het onderstaand contactformulier in. We stellen graag een vrijblijvende offerte voor u op middels Google Streetview. Binnen 24 uur ontvangt u de offerte in uw mailbox!

Bij akkoord op de offerte komen we bij u langs om de situatie te bekijken en uw wensen te bespreken.