Siliconen dakbedekking

Siliconen dakbedekking

Siliconen dakbedekking, dé toekomst voor duurzame dakrenovaties

Siliconen dakbedekking (coating) is dé oplossing voor het renoveren van platte daken en zwembaden. Deze coating garandeert een lange levensduur in vergelijking met traditionele dakbedekkingen. De coating wordt met een airless verfspuit naadloos op het dak aangebracht zonder de oude dakbedekking te verwijderen. Dit bespaart tijd én kostbare renovatiewerkzaamheden, zoals verwijderings- en afvoerkosten.

Siliconen dakbedekking is kostenbesparend

Siliconen dakbedekking herstelt en stopt de veroudering van oude dakbedekkingen (EPDM, tpo, pvc, metaal en bitumen). Omdat siliconen uit zand wordt gewonnen en zand niet vergaat, is deze dakbedekking heel effectief voor het renoveren van platte daken. Op metalen daken hecht de siliconen dakbedekking uitstekend, waardoor de levensduur van het dak wordt verlengd.

Vanwege brandgevaar mogen bitumen vaak niet meer worden aangebracht. EPDM zou een oplossing kunnen zijn. Het materiaal heeft een lange levensduur, maar is vrij kostbaar. Om EPDM aan te kunnen brengen, dienen eerst de bitumen te worden verwijderd. Door een siliconen dakbedekking aan te brengen, is het mogelijk om de bitumen te laten liggen.

Siliconen dakbedekking voorkomt waterschade

In tegenstelling tot andere dakbedekkingen is het mogelijk om een siliconen dakbedekking aan te brengen terwijl het regent of vriest. De coating is zelfs bestand tegen hitte. Hierdoor is het mogelijk om de coating ook op warme zomerdagen op een plat dak te spuiten.

Na het aanbrengen van een siliconen dakbedekking is het dak permanent waterdicht. Dankzij de uitstekende bescherming kan de coating niet door stilstaand water worden  aangetaste. Daarnaast is de dakbedekking door de elastische werking van de siliconen ongevoelig voor werkende ondergronden.

Siliconen dakbedekking is brandveilig

Voordat een siliconen dakbedekking wordt aangebracht, vindt altijd eerst een dakinspectie plaats. Indien naden, scheuren en overlappen in de dakbedekking aanwezig zijn, maken we dit waterdicht. Vervolgens spuiten we slechts één laag coating over de bestaande dakbedekking. Hierdoor is het mogelijk om een siliconen dakbedekking snel, efficiënt én veilig aan te brengen. Er hoeft niet meer te worden gesleept met zware dakrollen. Daarnaast is er ook geen brander, föhn of oplosmiddel meer nodig.

Siliconen dakbedekking is energiebesparend

Siliconen dakbedekking reflecteert zonlicht, waardoor energie wordt bespaard. Dit maakt het systeem ideaal in combinatie met zonnepanelen. Zonnepanelen staan er om bekend dat ze bij warme zomerdagen minder rendement opleveren. Door de donkere ondergrond worden de panelen extra warm. De witte siliconen dakbedekking zorgt er juist voor dat het dak koel blijft, waardoor de temperatuur van de zonnepanelen wordt geminimaliseerd en het binnen in het bedrijfspand niet warm wordt. Een aircosysteem is voortaan overbodig. In de winter, daarentegen, blijft de warmte juist in het bedrijfspand.

Voordelen siliconen dakbedekking

 • Naadloos.
 • Niet brandbaar.
 • Permanent waterdicht.
 • Volledig uv-bestendig.
 • Isolerend en dampdoorlatend.
 • Corrosiewerend (op metalen daken).
 • Snel en efficiënt aanbrengen.
 • Geen verwijderings- en afvoerkosten.
 • Hoge warmtewering & energiebesparing.
 • UL/FM-certificering.
 • Milieuvriendelijk: geen oplosmiddelen.
 • Hogere opbrengst zonnepanelen door reflectie en lage dak temperatuur.

Gecertificeerd in siliconen dakbedekking

Dak & Gevel Noord is Approved Applicateur. Dit houdt in dat we gecertificeerd zijn om platte daken te mogen voorzien van een siliconen dakbedekking.