Dakreiniging

Dakreiniging

Dakreiniging: snel, voordelig en weer voor jaren een optimaal beschermt dak met een frisse uitstraling!

Overweegt u uw dak te reinigen? Algen, mossen en vuil op de dakpannen zorgen voor een minder mooie uitstraling van uw woning. Daarnaast kunnen mossen de dakpannen beschadigen. Hoe langer u wacht met dakreiniging, des te dieper algen, mossen en vuil in de poriën van de dakpannen trekken. Er ontstaan scheurtjes in de pannen en worden broos. Hierdoor verminderd de werende werking en kan lekkage en vorstschade ontstaan.

Dakpannen reinigen kan veel schade voorkomen. Daarnaast is dakreiniging voordeliger dan dakpannen vervangen!

Werkwijze dakreiniging

1. Reinigen met hogedruk
De dakpannen reinigen we met een hogedrukspuit van minimaal 200 bar. Door de hoge druk laten de mossen, algen en ander vuil gemakkelijk los. Tijdens een dakreiniging kunnen de windveren, kozijnen, ramen, gevels maar ook het erf worden vervuild. Al het vuil wordt na afloop opgeruimd.

2. Aanbrengen van anti alg- en mosbehandeling
Na het reinigen van de dakpannen spuiten we de dakpannen direct in met een milieuvriendelijke desinfectant. Afhankelijk van de omgeving (bebossing) en weersinvloeden blijven de dakpannen de komende 3 à 5 jaar mos- en algvrij.

3. Aanbrengen van een kleurloze coating
Vervolgens spuiten we met een airless verfspuit onder hoge druk een kleurloze coating op de dakpannen. Hiervoor plakken we de windveren, boeidelen en eventuele dakkapel af om te voorkomen dat er nevel op terechtkomt. De dakpannen zijn niet alleen goed beschermd tegen algen en mossen, maar zijn nu ook vuil- en waterafstotend.

4. Schoon achterlaten van de woning en het erf
Nadat alle werkzaamheden zijn uitgevoerd, maken we het dak, de ramen, de kozijnen schoon. Ook het vuil dat door het reinigen rondom de woning terecht is gekomen, wordt opgeruimd.

5. Meespuiten van 8 reserve dakpannen*
Indien u reserve dakpannen heeft liggen, zullen we 8 dakpannen schoonspuiten en van een doorzichtige laag dakcoating voorzien. Mocht het gebeuren dat in de loop der tijd een dakpan onverhoopt kapot gaat, heeft altijd een exacte dakpan op reserve liggen.

6. Eventueel vervangen van maximaal 8 kapotte dakpannen*
Indien tijdens de dakreiniging blijkt dat een aantal dakpannen kapot zijn, zullen we maximaal 8 dakpannen vervangen. Mochten er meer dakpannen kapot gaan we met u overleggen.

*U dient zelf voor de reserve dakpannen te zorgen.

Voordelen dakreiniging

  • Voorkomt lekkages.
  • Voorkomt vorstschade.
  • Vermindert aanhechting van algen en mossen.
  • Is vuilafstotend en ademend.
  • Duurzaam onderhoud van uw dak.
  • Mooie uitstraling van uw woning / bedrijfspand.

Daarom Dakcoating Noord

Dakcoating Noord heeft al jarenlange ervaring in dakpannen reinigen. We werken met hoogwaardig materieel, geavanceerde reinigingstechnieken en milieuvriendelijke producten. Onze werknemers beschikken over de benodigde diploma’s en ervaring dat resulteert in een optimale dakreiniging en uitstekende service.

Voor dakreiniging in Groningen, Drenthe, Friesland en de kop van Overijssel bent u bij Dakcoating Noord aan het juiste adres!

Meer informatie?

Binnen 24 uur al een vrijblijvende offerte ontvangen voor dakreiniging? Middels Google Streetview kunnen wij eenvoudig en snel een offerte voor u opstellen. Hiervoor hoeft u slechts het ons contactformulier in te vullen. De offerte ontvangt u binnen een dag in uw mailbox!