Dakpannen coaten woning en garage in Oosternijkerk

Oosternijkerk dak schoon gemaakt en rode dakcoating

In Oosternijkerk hebben we een dak van een woning inclusief de garage (totaal oppervlak 192 m2) voorzien van een andere kleur. Voor dit project is gekozen voor een zwarte dakcoating van Caparol. Deze coating zorgt voor een duurzame beschermlaag op dakpannen en betonnen afdekkers.

Deze woning is niet voorzien van een nieuwe kleur maar van een kleur die veel lijkt op de originele kleur van de pan.

Door ‘slechts’ de dakpannen te coaten heeft de woning weer een fris aanzicht gekregen. Alsof er een compleet nieuw dak op de woning is geplaatst. Dakpannen coaten is dan ook een mooi alternatief voor dakpannen vervangen.

Werkwijze dakpannen coaten

Dakpannen reinigen

Voordat we dakpannen coaten, zorgen we er eerst voor dat alle ramen, het houtwerk - zoals kozijnen, dakgoten en windveren - en eventuele zonnepanelen zijn afgeschermd. Op deze manier voorkomen we dat er nevel of vuil op de ramen en het houtwerk terechtkomt. Daarna worden de dakpannen gereinigd en wordt er een diepgrondering aangebracht. De diepgrondering verbetert de aanhechting en verstevigt het oppervlak. Tijdens deze werkzaamheden controleren we altijd of alle dakpannen nog intact zijn. In overleg met de klant vervangen we kapotte dakpannen en voeren we reparatiewerkzaamheden uit. 

Dakpannen spuiten

Na het voorbereidende werk te hebben uitgevoerd, kunnen de dakpannen worden gecoat. Dakpannen coaten geschiedt met een airless verfspuit. Deze verfspuit zorgt ervoor dat de coating mooi strak en egaal op de dakpannen wordt aangebracht. Als de coating droog is, spuiten we nog een tweede laag coating op de pannen. Daarnaast spuiten we ook acht reserve dakpannen. Mocht in de loop der jaren een dakpan breken, dan is deze altijd te vervangen door een dakpan in dezelfde kleur.

Dakpannen coaten binnen één dag

Dakpannen coaten voeren we, afhankelijk van het aantal vierkante meters, in de meeste gevallen binnen een dag uit. Dit geldt eveneens voor projecten waar we een grondige dakreiniging uitvoeren. Mocht een project meer tijd vergen, dan wordt dit vooraf met de klant besproken. 

Meer informatie

Overweeg je na het zien van dit project de dakpannen van je woning en / of garage ook van een metamorfose te voorzien? Vul het offerteformulier in. Binnen 24 uur ontvang je van ons een offerte in je mailbox! 

Dakpannen laten coaten?

Wilt u meer informatie over het mogelijk coaten van uw dakpannen? Vraag ons dan om een vrijblijvende offerte? Wilt u liever iemand spreken, neem telefonisch contact met ons op via 0599-470307

Heeft u een andere vraag? Gebruikt u dan a.u.b. ons contactformulier!

Tags